One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Statistieken

Biografie / Drama |109 minuten

3,66 187 stemmen

+ Mijn stem

40 reacties

Genre:Biografie / Drama

Speelduur:109 minuten

Oorsprong:Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door:JamesHawes

Met onder meer:AnthonyHopkins, JohnnyFlynn en LenaOlin

IMDb beoordeling:One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2)7,5(20.030)

Gesproken taal:Engels, Tsjechisch, Duits en Frans

Releasedatum:4 januari 2024

Plot One Life

"Save one life, save the world."

Sir Nicholas 'Nicky' Winton is een bankier die zichzelf niet beschouwt als een humanitair. Maar als hij in 1938 een pas geannexeerd Praag bezoekt en de toestand van de Joodse vluchtelingen ziet, besluit hij zich voor de zaak in te zetten. Omdat de Tweede Wereldoorlog nadert, wordt Nicky geconfronteerd met een race tegen de klok. Hoeveel mensen kan hij redden voordat het te laat is?

One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (12)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (13)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (14)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (15)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (16)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (17)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (18)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (19)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (20)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (21)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (22)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (23)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (24)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (25)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (26)One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (27)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

23e in Top 50 beste films uit 2023

64e in Top 250 beste biografie films aller tijden

En in 1 andere toplijst ⇒

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Anthony Hopkins

Nicholas Winton

Johnny Flynn

Nicholas Winton (young)

Helena Bonham Carter

Babi Winton

Jonathan Pryce

Martin Blake

Romola Garai

Doreen Warriner

Alex Sharp

Trevor

Lena Olin

Grete Winton

Samantha Spiro

Esther Rantzen

Adrian Rawlins

Geoff

Marthe Keller

Betty Maxwell

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Alle Media

Video's en trailers

Reviews & comments

  • 40 berichten
  • 12 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 40 BERICHTEN
  • 12 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12Volgende

lang pee

  • 1925 berichten
  • 861 stemmen

14 maart, 09:02 uur

Graaf Machine schreef:

(quote)

Gelukkig was het topic van deze film, waar je kunt zeuren, wel jouw ding. Toch een positief punt dan.

Bedankt Graafmachine, ik weet dat u een mening soms zeuren vind, geeft niets hoor u zegt wat u denkt en dat mag natuurlijk! Maar ik zeg ook wat ik denk en ik en mijn vrouw vonden dit een vervelende film. Boeiend verhaal, maar vervelend. De grunt noemt dit een emotioneel misbaksel, maar daar zie ik geen reactie, ik vind hem gewoon slecht, barslecht, ongelooflijk slecht...

Graaf Machine

  • 8291 berichten
  • 1088 stemmen

14 maart, 12:59 uur

lang pee schreef:

(quote)

Bedankt Graafmachine, ik weet dat u een mening soms zeuren vind, geeft niets hoor u zegt wat u denkt en dat mag natuurlijk! Maar ik zeg ook wat ik denk en ik en mijn vrouw vonden dit een vervelende film. Boeiend verhaal, maar vervelend. De grunt noemt dit een emotioneel misbaksel, maar daar zie ik geen reactie, ik vind hem gewoon slecht, barslecht, ongelooflijk slecht...

Geen enkel probleem met jouw mening, maar ik mag het toch verder gewoon gezeur vinden. Gelukkig heb jij daar dan weer geen enkel probleem mee. Zo is de wereld in het vrije westen toch een stukje mooi. Daar mogen we blij mee zijn, zowel jij als ik.

scorsese

  • 11927 berichten
  • 10280 stemmen

20 maart, 22:09 uur

Goeie film over een Engelsman die op de vooravond van de tweede wereldoorlog Joodse kinderen op de vlucht weet te redden. Alhoewel niet bijster origineel, is het wel een mooi, waargebeurd verhaal. Vooral de praktische kant van wat er allemaal geregeld moest worden komt goed naar voren. Tegen het einde weet de film ook te ontroeren. Jammer dat de montage tussen het heden en verleden niet heel lekker loopt.

omniesbonsai

  • 47 berichten
  • 510 stemmen

24 maart, 16:08 uur

Mooie informatieve film(eerder nooit van Winton gehoord,ongelooflijk eigenlijk,moet net zoveel praise krijgen als oscar schindtler)

Ontroerend

Antony hopkins zeer goed

4 sterren

Roy Rogers

  • 16 berichten
  • 27 stemmen

28 maart, 23:25 uur

Wat een saai naar apoteose. Overweldigend en pakkend.

fred1946

  • 164 berichten
  • 2 stemmen

1 april, 10:03 uur

Graaf Machine schreef:

(quote)

Geen enkel probleem met jouw mening, maar ik mag het toch verder gewoon gezeur vinden. Gelukkig heb jij daar dan weer geen enkel probleem mee. Zo is de wereld in het vrije westen toch een stukje mooi. Daar mogen we blij mee zijn, zowel jij als ik.

VRIJE westen????

Leef jij onder een steen Graafmachine

Filmreiziger

  • 355 berichten
  • 302 stemmen

1 mei, 21:53 uur

Erg sterke film! Ik beoordeel overigens niet de indrukwekkende prestatie van Nicky, maar de film.

Eigenlijk gebeurt er niet zo veel in deze film. En wat er gebeurt is eigenlijk al bekend en dus niet verassend. Maar toch heeft Hawes een ijzersterke film weten af te leveren. Laat ik beginnen met de belangrijkste bijdrage: Anthony Hopkins. Wow.... Dit was geen acteren maar een vorm van 'zijn'. Hij IS het personage geworden. Zeer indrukwekkend hoe hij de oude Nicky zo natuurlijk neerzet. Het lijkt moeiteloos, gemakkelijk, maar het klopt tot in de kleinste details. Vaak ben ik wat allergisch voor films die drijven op flashbacks, maar mede door het ijzersterke spel van Hopkins, vond ik het hier totaal niet storend. Zijn jongere versie vond ik 'okay' maar minder eruit springen. Gewoon prima. Het einde (de show) vond ik niet ijzersterk in beeld gebracht, maar hier weet ik niet precies wat interpretatie van de film is en wat gewoon realiteit was. Het lijkt dat er wat makkelijk op de emoties wordt gespeeld, maar ik vermoed dat de TV show dit heeft gedaan en de film dat keurig in beeld heeft gebracht.

Kortom, een film waarin niet zo heel veel gebeurt, maar het geeft een heel persoonlijk en eerlijke kijk in het leven van een gewone man die iets ongewoons heeft gepresteerd en nog steeds gebukt gaat onder de overtuiging dat het niet genoeg was. Indrukwekkend!

kappeuter (crew films)

  • 73258 berichten
  • 5828 stemmen

7 mei, 17:54 uur

Nu al te zien op Prime Video!

hendrikjanjansen

  • 57 berichten
  • 4889 stemmen

8 mei, 20:30 uur

filmfan0511 schreef:

Ik ben hier blijkbaar een stuk minder positief over dan de meeste andere hier. Ik vond de film vooral heel makkelijk proberen scoren. Tuurlijk is het echte verhaal heel indrukwekkend, mooi en bewonderenswaardig, maar dat hoeft zich niet automatisch te vertalen naar wat je over de film zelf moet vinden. Het gevoel bekroop me soms dat regisseur James Hawes dacht dat het verhaal wel voor zich zou spreken en er daardoor zelf niet al te veel moeite meer in moest steken. Want het wordt allemaal wel keurig in beeld gebracht, maar dat is het dan ook. Er zit weinig identiteit in de film; het is heel erg volgens de boekjes allemaal. En de overdreven sentimentaliteit, zeker tegen het einde aan, voelde, opnieuw, aan als heel makkelijk willen scoren. Ik voelde er vrij weinig bij, juist omdat het me als kijker zo werd opgedrongen om iets te voelen. Antony Hopkins lijkt naar zijn derde beeldje te dingen, maar dat zou ik niet helemaal juist vinden. Goed, hij is een fantastisch acteur en verdient het, maar ook hij speelt toch eerder op de automatische piloot hier. Niettemin is hij het beste onderdeel van One Life. Zijn jongere counterpart weet de aandacht nauwelijks te trekken en ook de rest van de cast sneeuwt een beetje onder.

Lager dan 2.5* ga ik er niet aan geven, daar steekt het allemaal te oerdegelijk voor in elkaar. Maar méér dan dat is het voor mij zeker niet.

Je bent niet de enige hoor, ik ben het roerend met je eens.

IH88

  • 8873 berichten
  • 3106 stemmen

29 mei, 10:53 uur

Zeer veel respect voor het verhaal en het acteerwerk. Maar dit is een film zonder smaak, zonder eigen smoel, en wel heel conventioneel. Natuurlijk kwamen er bij mij op het laatst ook wel emoties naar boven (ben niet van steen). Maar dat kwam door Hopkins. De regie voelde zelfs wat manipulatief, wat nergens voor nodig was.

Vorige12Volgende

One Life (Film, 2023) - MovieMeter.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5903

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.